fbpx

Meditáció

A meditáció egy olyan folyamat, amin keresztül a teljes jelenlétig juthatunk el. A meditálást választók rövid távú célja lehet bizonyos negatív érzelmek feloldása, a múlt és jövő gondjainak elengedése, az elme zajával való azonosulás megszüntetése, az azon való felemelkedés. A meditáció gyakorlásának hatása, hogy az ember kiegyensúlyozottabbá, felszabadultabbá és energikusabbá válik. Megőrzi lélekjelenlétét olyan helyzetekben is, amikben korábban nem volt képes.

A meditáció hosszú távon a valódi önismeret eszköze. Az, ami valójában vagyok túlmutat a szavakon, ezért szavakkal teljesen leírni nem lehet. Megélni viszont igen.

A meditálás természetes dolog. A figyelem tudatos alkalmazásán alapul. Egyszerű, könnyű megtanulni és gyakorolni még a hétköznapi életfeladataink ellátása mellett is, nem kell elvonulnunk a világtól egy hegytetőre.

A meditálás gyakorlásába való bevezetést általában az ötödik szemeszterben ajánljuk fel hallgatóinknak, viszont korábban is tanulunk olyan technikát, amivel a jelenlétet gyakorolhatjuk.

A meditáló hallgatók részére rendszeres konzultációs lehetőséget biztosítunk, hogy kérdéseiket, tapasztalataikat megbeszélhessék gyakorlott meditálókkal, míg ők maguk is rutinos meditálókká nem válnak.

Iskolánk a School of Meditation London szervezetével szoros együttműködésben támogatja a meditálás iránt érdeklődőket.

https://www.schoolofmeditation.org/

Oszd meg: