fbpx

Az Elme

(tanfolyam)

10 alkalom keddenként

hetente kedden 18:00-tól

A következő kezdés időpontja:

2019. szeptember 10. kedd este 18 órától 20.30 óráig

Az Elme tanfolyam tervezett időpontjai:

2019. szeptember 10. kedd 18 óra
2019. szeptember 17. kedd 18 óra
2019. szeptember 24. kedd 18 óra
2019. október 1. kedd 18 óra
2019. október 8. kedd 18 óra
2019. október 15. kedd 18 óra
2019. október 22. kedd 18 óra
2019. október 29. kedd 18 óra
2019. november 5. kedd 18 óra
2019. november 12. kedd 18 óra

Helyszín:

1095 Budapest, Boráros tér 6. I. em. 2.

Részvételi díj (10 alkalom):

teljes árú:

18 000 Ft
nyugdíjas, diák és kismama:

14 000 Ft
barátok együttes jelentkezése esetén a teljes árú díj 50%-a:

9 000 Ft fejenként

ÉRDEKEL A TANFOLYAM

Az elme tanfolyam tematikája

1. alkalom: Hogyan lehetséges az életünket jobban a jelenben élni?

Manapság felkapott kifejezéssé vált a mindfulness, sokan beszélnek a jelenlét fontosságáról. Miért vált egy ennyire egyszerűnek tűnő dolog, mint a jelenlét, a jelen pillanat megélése ennyire kulcsfontosságúvá? Nem csak az elmélettel foglalkozunk, gyakorlati eszközöket kapunk a jelenlétünk elmélyítésére, a valódi jelenléttel töltött idő kitágítására.

2. alkalom: Az előttünk lévő tanító és ami eltakarja előlünk a jelen pillanatot

Valójában minden egyes életesemény felkínálja a lehetőséget, hogy a jelenben lehessünk. Miért történik mégis az, hogy bizonyos események során, mondjuk a hobbinkkal való foglalkozás közben jobban a jelen tudunk maradni, mint mondjuk egy nehéz vita- vagy stresszhelyzetben?

3. alkalom: A teljes jelenlét, az abszolút és a relatív létezés

Sokan úgy tartják, minden relatív, minden változik és az, hogy mit mondjunk igaznak, csak nézőpontunktól függ. Ugyanakkor, sem a dolgok relatív, változékony természetét, sem a nézőpontok igazságtartalmát nem lennénk képesek felfogni valami nélkül, ami állandó.

4. alkalom: A mulandó és az örök közötti különbségtétel

Nap mint nap szembesülünk a körülöttünk lévő világ mulandó, változékony mivoltával. Az életünket nem alapozhatjuk semmire, ami mulandó, hisz ekkor kártyavárként dől össze minden. Hogyan tegyünk különbséget a mulandó és a valóban örök dolgok között?

5. alkalom: Szerepünk eljátszása a világban

Talán elsőre meghökkenhetünk, ha ezt halljuk. De mégis máshogy viselkedünk egy munkahelyi feladat végzése során, gyermekünkkel, párunkkal. Ez helyénvaló, ha belegondolunk, hogy egy rendőr otthon viselkedne rendőrként a munkahelyén pedig férjként… Amit meg kell tanulnunk, hogy ne „égjen ránk a maszk”, le tudjuk cserélni és le is tudjuk venni ha szeretnénk.

6. alkalom: A gondolat ereje

A gondolatnak teremtő ereje van. De akkor miért nem váltottuk valóra már most minden álmunkat? Egyáltalán boldogok lennénk, ha álmaink valóra válnának?

7. alkalom: A döntés ereje

Amikor úgy gondolom, hogy én döntök, valójában én döntök? Vagy talán csak vágyaim, természetem, a múlt tapasztalatai rángatnak marionettként? Mi kell ahhoz, hogy képes legyek helyes döntést hozni?

8. alkalom: A szeretet ereje

Mi a szeretet? Mi a valódi szeretet és mi az ami csak szeretetnek tűnik?

9. alkalom: Az akarat ereje

Akarat nélkül nem érhetünk el semmit. Viszont ha túlzottan, vagy csak „nem a megfelelő módon” akarunk valamit, nem csak a saját, de mások életét is tönkretesszük. Milyen módon akarjak, hogy az boldogságot hozzon mindenki számára?

10. alkalom: Az egyéni és az egyetemes

Vannak, akik azt mondják a bőröm választ el a külvilágtól, a világmindenségtől. Vannak akik azt mondják, épp összeköt vele. Meddig terjed az „énem”? Létezhet egy én és egy ÉN? Habár a hétköznapi életünkben nagyon ritkán tapasztaljuk meg az egységet, mégis szinte mindannyiunknak van olyan tapasztalata, amikor ez megtörtént.

JELENTKEZZ AZ ELME TANFOLYAMRA!