Bevezető tanfolyam invitáló

Egy utazás Önmagunk megismeréséhez a tradicionális bölcsesség gyakorlatiasan használható útmutatásai szerint. Több mint 50 éve ajánl fel az Iskola tanfolyamokat a világ számos országában azoknak, akik egy tudatosabb, teljesebb és boldogabb életet szeretnének élni.

Váradi-Beöthy Miklós gondolatai a bevezető tanfolyamról:

Már elég régen a lét kérdései zümmögtek a fejemben. A teljesen különböző környezeti viszonyokban sem értettem a világot. Sem Magyarországon, ahol születtem és éltem életem első húsz esztendejét, sem Ausztráliában, ahol a következő negyven évet töltöttem.

Apa lettem, négy éves kislányom egy temetést követően feltett kérdésére: „Hol van most Mrs. Brown?”- nem tudtam a valódi választ. Az idő előrehaladtával létezésünk és az életünk ezen kérdéseinek a tisztázása egyre sürgetőbbé vált.
A hetvenes években bukkantam rá az Iskolára, Sydneyben beiratkoztam a bevezető tanfolyamra. Ez több mint harminc évvel ezelőtt történt.

Az egyik órán – még elég kezdőként – drámai hatást gyakorolt rám valami, amit az előadó mondott. Lámpást gyújtott elmémben az elhangzott mondat:

– Nem kell, hogy mindig úgy legyen, ahogy eddig volt! – és ebben a pillanatban egy nagy súly tűnt el a vállaimról.

Elképzelhetetlen szabadság érzésem támadt. A súly, ami szertefoszlott, már úgy hozzám tartozott, hogy nem is tudtam, hogy létezik. Csak akkor vettem észre, amikor felengedett.

Tehát ez nem olyanfajta megértés, ami hosszú időt vesz igénybe, egy pillanat műve az egész, ahogy a gyümölcs – amikor megérett – lehull a fáról.

Visszanézve valójában nagyon egyszerű, és ez maga az élet művészete.

Erről beszélünk, erre szolgál a BEVEZETŐ TANFOLYAM.

Útmutató. Neked.

Share this Page