fbpx

Bevezetés a filozófiába

Boldogság

(online tanfolyam)

10 alkalom hétfőnként

hetente hétfőn 19:00-tól 20:30-ig

A következő kezdés időpontja:

2023. január 16 hétfő este 19 órától 20:30-ig

ÉRDEKEL A TANFOLYAM

A Boldogság online tanfolyam leírása

A valódi boldogság elérése egyszerre roppant könnyű és végtelenül nehéz. Egyrészről a boldogság a természetünk része és ráadásul életünk minden egyes pillanatában ott van a lehetőség, hogy végtelen boldogságot éljünk meg, másrészről a hétköznapi életünkben, hétköznapi elmeállapotainkban nem éppen ezt tapasztaljuk.

A természetes boldogság állapotának eléréséhez hasznos lehet felismernünk, mik azok a vágyott dolgok, amikhez való ragaszkodásunk, szenvedélyünk csak tiszavirág életű örömöket hozhatnak, illetve annak a megismerése, hogy embertársainkkal való milyen viselkedés eredményez boldogabb hétköznapi állapotokat.

A valódi áttörést viszont az hozza el, amikor felismerjük, hogy a figyelem ill. jelenlét ereje a kulcs. Ilyen egyszerű… és ilyen nehéz!

Kicsit bővebben…

A tíz alkalom során átbeszéljük az igaz boldogság és az egység kapcsolatát, a boldogság és az élvezet közti különbséget. Megfontoljuk, hogy természetes-e a boldogság vagy akár a boldogtalanság? Rávilágítunk a jelenlét és figyelem fontosságára, sőt egy könnyű gyakorlatot is elsajátítunk. Megismerkedünk a platóni erények fontosságával, a boldogság és bölcsesség kapcsolatával, de szó lesz a megelégedettségről, sőt a munkáról is.

Vizsgálódásaink során többek között a következő személyektől illetve művekből veszünk fontolóra gondolatokat: Sankara, William Blake, Mozart, John Stuart Mill, Cshándógja-upanisad, Epikurosz, Arisztipposz, Platón, Marcilio Ficino, Lao-Ce

Van előfeltétele a jelentkezésemnek?

Bárhonnan és bármikor csatlakozhatsz a csoporttalálkozóhoz megfelelő számítógép vagy mobileszköz használatával.

Technikai szintű szükségletek:

Az online találkozók a Zoom applikáción keresztül zajlanak, így minden olyan számítógép vagy okoseszköz megfelelő, ami a Zoom futtatására alkalmas. Emellett megfelelő sávszélességű internetkapcsolat szükséges.

Részvételi hozzájárulás

A szemeszterekért az Iskola adományt (hozzájárulást a működési költségeihez) fogad a CIB Bank Zrt-nél vezetett
10700079-27807408-51100005 bankszámlán. A megjegyzés rovatba CSAK annyit írj: adomány

Kérjük, hogy hozzájárulásod összegét saját belátásod és lehetőségeid szerint a következő háromból válaszd meg:
15 000 Ft / 20 000 Ft / 25 000 Ft

Jelentkezz a Bevezetés a filozófiába – Boldogság online tanfolyamra!

Oszd meg: