Kedves Támogatóink!

Ahogy tudjátok Iskolánk alapítványi formában 2003-tól közhasznú fokozatú minősítéssel működik. Bevételeink fontos része a magánszemélyek személyi jövedelemadója 1 százalékának felajánlása, melyből származó összeget teljes egészében a működési költségekre fordítunk.

Ezúton köszönjük minden kedves adományozónak az előző évi felajánlást (162.031 Ft), mellyel hozzájárult a szemeszter tanfolyamainak hirdetéséhez! A felajánlásra ebben az évben is számítunk, segítsétek az adó 1 százalékával céljainkat!

Filozófia Gyakorlati Iskolája Alapítvány
Adószámunk: 18111514-1-43

A továbbiakban információkat olvashattok a tennivalókról:

Ki rendelkezhet?
Bárki, aki személyi jövedelemadó-bevallást nyújt be, jogosult az adójának meghatározott részéről rendelkezni. Azaz a magánszemélyeken túl az egyéni vállalkozók és az őstermelők is jogosultak rendelkezni, ha az említett tevékenységből vagy más jogcímen szereznek az összevont adóalapba tartozó jövedelmet.

Mekkora összegről lehet rendelkezni?
Az 1 százalék alapja az összevont adóalap kedvezményekkel, továbbá az önkéntes kölcsönös pénztári nyilatkozat, a nyugdíj-előtakarékossági és a nyugdíjbiztosítási nyilatkozat szerinti átutalásokkal csökkentett része akkor, ha ezt az összeget a magánszemély határidőre megfizette.

Hogyan lehet az 1 százalékról rendelkezni?
Az 1 %-os felajánlásról – függetlenül attól, hogy a 2017-es személyi jövedelemadó-bevallásod hogyan nyújtod be – a bevallással együtt vagy akár attól elkülönülten is rendelkezhetsz.


A rendelkezést benyújthatod:

  • a személyi jövedelemadó-bevallás részeként 2018. május 22-éig (ügyfélkapun keresztül elektronikusan, postai úton vagy a NAV ügyfélszolgálatain személyesen),

  • bevallási tervezeted on-line javítása esetén is lehetőséged van az elektronikus felületen az szja 1+1 %-áról rendelkezni,

  • 2018-tól megszűnt a munkáltatói adómegállapítás, azonban a korábbi évek gyakorlatával egyezően a munkáltatód továbbra is összegyűjtheti az Ön 1+1 %-os nyilatkozatodat.

  • Amennyiben munkáltatód útján rendelkezik adód 1+1 %-áról, akkor azt legkésőbb 2018. május 10-éig lezárt borítékban leadva teheted meg. (Fontos, hogy a lezárt borítékon rajta legyen az adóazonosító jeled, a leragasztás helyén pedig az aláírásod!)

  • a bevallástól elkülönülten 2018. május 22-éig közvetlenül a NAV-hoz

  • a 17EGYSZA jelű nyomtatványon (ügyfélkapun keresztül elektronikusan vagy postai úton vagy a NAV ügyfélszolgálatain személyesen, lezárt, adóazonosító jellel ellátott borítékban).

    A nyomtatvány letölthető a NAV weboldaláról.

  • a 17EGYSZA jelű nyomtatvány adattartalmával egyező nyilatkozati lapként, önállóan lezárt, adóazonosító jelével ellátott postai borítékban (postán vagy a NAV ügyfélszolgálatain személyesen).

Fontos, hogy a 2018. május 22-ei határidő jogvesztő. Ez azt jelenti, hogy ha ezt követően rendelkezel befizetett személyi jövedelemadód 1+1%-áról, a rendelkezésed érvénytelen és késedelmét igazolási kérelemmel sem mentheted ki.

Bármilyen módon is rendelkezel az adód 1%-ról, ha támogatni szeretnéd az iskolást, az alábbi adatot kell megadnod a nyilatkozaton:

18111514-1-43

FILOZÓFIA GYAKORLATI ISKOLÁJA ALAPITVÁNY

1095 BUDAPEST, BORÁROS TÉR 6. I.em. 2.a.

Támogatásotokat előre is köszönjük!

Kérünk, hogy ha van olyan ismerősötök, barátotok, családtagotok, aki rendelkezhet az adója 1 százalékáról, továbbítsátok nekik is ezeket az információkat!

Filozófia Gyakorlati Iskolája Alapítvány

Adószámunk: 18111514-1-43

Share this Page