Kedves Támogatóink!

Ahogy tudjátok Iskolánk alapítványi formában 2003-tól közhasznú fokozatú minősítéssel működik. Bevételeink fontos része a magánszemélyek személyi jövedelemadója 1 százalékának felajánlása, melyből származó összeget teljes egészében a működési költségekre fordítunk.

Ezúton köszönjük minden kedves adományozónak az előző évi felajánlást (165.286 Ft), mellyel hozzájárult a szemeszter tanfolyamainak hirdetéséhez!

Az idén is lehetőség van arra, hogy rendelkezzetek az összevont adóalap után befizetett személyi jövedelemadó 1+1%-áról. Ezt legkésőbb 2019. május 20-áig az szja-bevallástól függetlenül is megtehetitek.

Gyakorlati Filozófia Iskolája Alapítvány
Adószámunk: 18111514-1-43

A továbbiakban információkat olvashattok a tennivalókról:

Hogyan lehet az 1 százalékról rendelkezni? 

Az 1 %-os felajánlásról – függetlenül attól, hogy a 2018-as személyi jövedelemadó-bevallásod hogyan nyújtod be – a bevallással együtt vagy akár attól elkülönülten is rendelkezhetsz.

A rendelkezést benyújthatod:

Amennyiben magánszemélyként rendelkezel elektronikus tárhellyel, elektronikus úton:

  • az e-SZJA webes felületen az online kitöltő segítségével vagy
  • az ÁNYK keretprogram segítségével a bevallással együtt, annak EGYSZA lapját kitöltve vagy attól elkülönítve a 18EGYSZA nyomtatvány kitöltésével.

Papíros formában postai úton vagy lezárt borítékban a NAV ügyfélszolgálatain személyesen illetve meghatalmazott útján:

  • a személyi jövedelemadó-bevallással együtt, annak EGYSZA lapját kitöltve,
  • az e-SZJA felületen megtalálható kitöltő program segítségével elkészített, majd kinyomtatott nyilatkozati lapon,
  • a 18EGYSZA jelű nyomtatványon vagy annak adattartalmával egyező nyilatkozati lapon, továbbá
  • amennyiben a munkáltató vállalja a nyilatkozatok összegyűjtését, 2019. május 10-ig lezárt borítékban leadva a munkáltatónak (A borítékon a leragasztás helyén szerepelnie kell a felajánló aláírásának).

Abban az esetben, ha a nyilatkozatokat eseti meghatalmazott kívánja benyújtani, a meghatalmazottnak a nyilatkozathoz csatolni kell a magánszemély által adott, a nyilatkozat benyújtására jogosító meghatalmazását.

Fontos, hogy a 2019. május 20-i határidő jogvesztő. Ez azt jelenti, hogy ha ezt követően rendelkezel befizetett személyi jövedelemadód 1+1%-áról, a rendelkezésed érvénytelen és késedelmét igazolási kérelemmel sem mentheted ki.

Bármilyen módon is rendelkezel az adód 1%-ról, ha támogatni szeretnéd az Iskolát, az alábbi adatot kell megadnod a nyilatkozaton:

18111514-1-43 GYAKORLATI FILOZÓFIA ISKOLÁJA ALAPITVÁNY 1095 BUDAPEST, BORÁROS TÉR 6. I.em. 2..

Támogatásotokat előre is köszönjük!

Kérünk, hogy ha van olyan ismerősötök, barátotok, családtagotok, aki rendelkezhet az adója 1 százalékáról, továbbítsátok nekik is ezeket az információkat!

Gyakorlati Filozófia Iskolája Alapítvány
Adószámunk: 18111514-1-43

Share this Page