A Filozófia Gyakorlati Iskolája azzal a céllal jött létre 2003 szeptemberében Budapesten, hogy hazánkban is bárki számára lehetőséget nyújtson a gyakorlati filozófia megismerésére és mindennapi gyakorlására. Ma már egyszerre több szinten és témában folyik oktatás. Bevezető tanfolyamok évente három alkalommal indulnak: januárban, áprilisban és szeptemberben.
Iskolánk azon több országban is működő oktatóközpontok egyike, melyek a Londonban alapított School of Economic Science (Gazdaságtudomány Iskolája) hálózatában működik, mint önálló szervezet.

Mit tanítunk és hogyan?

Az iskolában hirdetett filozófiai alapirányzat az advaita filozófia. Jelentése: nem kettő, ami a teremtés és a teremtett lények egységét tekinti a valóságnak.
Az elmúlt hatvan évben az Iskola céljának végig megmaradt a gyakorlati és élő filozófia folyamatos felfedezése. Ebben a törekvésben az Iskola azt találta, hogy a Kelet bölcsessége meg tudja világítani és fel tudja eleveníteni a Nyugat hagyományait és ezzel a filozófiát az élet gyakorlati és hatékony eszközévé teheti.
Az iskolában a tanítás 10 hetes foglalkozássorozatokban történik, melyek mind egy-egy témát, mint például a szeretet, boldogságot járják körbe gyakorlati nézőpontból, a kiemelkedő keleti és nyugati tanítások vizsgálatán keresztül.
A találkozásokra jellemzően heti 1 alkalommal kerül sor. A foglakozások jellege dialektikus, azaz az előadó által nyújtott anyag értelmezése majd annak gyakorlása a hallgatókkal együtt, párbeszéd formájában történik.
A foglalkozásokon való részvétel nincs kötve sem életkorhoz, sem végzettséghez.
Foglalkozásainkon szemeszterenként átlag 60 diák vesz részt. Jelenleg 7 szinten tartunk előadásokat.

Share this Page