fbpx
Tudatosság

Tudatosság

A tudatosságot sokszor asszociálják a fénnyel. A fény viszont nem látható önmagában,csak akkor látod, ha visszaverődik valamilyen felületről.

Tovább olvasom
figyelem

Figyelem

A figyelem a spirituális út minden szintjén kiemelkedő fontosságú, sőt talán mindössze ez az egyetlen, ami végig elkísér. Szokták mondani, hogy ismerd meg önmagad! Bármilyen ismeretről is beszélünk, arra csak a figyelmen keresztül tehetsz szert!

Tovább olvasom

Légy az, ami örök!

Világunkban van, ami örök, és változatlan; továbbá van, ami változik és mulandó. Azok a dolgok, amik változnak, mulandóak. Még a hatalmas hegyek is elporladnak egyszer, évezredek múlva, gondolataink és érzelmeink jelennek meg, majd tűnnek tova rohanva.

Tovább olvasom

A világ telve van szolgálattal

A cselekvés - a gondolkodás is - képes felzaklatni, összekavarni a dolgokat, az érzelmeinket. Ugyanakkor meg is tisztíthat, felszabadíthat a gyötrő gondolatok alól, kiemelhet az érzelmi hullámvölgyekből. Mivel mindig cselekszünk, érdemes szem előtt tartani, hogy valójában ez utóbbi minden cselekedet célja.

Tovább olvasom

„Frissebben ébredek”

A Gyakorlati Filozófia Iskolája óráinak megkezdésével tudatosan figyeltem, hogy mennyivel gyorsabban megy a munka, ha oda is koncentrálok. A hatodik óra napján délelőtt azonban szinte az egész munkaidőmre sikerült végre a jelenlétem megteremtése. :))) Olyan gyorsan haladtam, mint még addig sosem. Nagy örömet szerzett, ahogy

Tovább olvasom