fbpx
vízcseppek

1% – Egy apró cseppnek is nagy hatása van

Köszönjük, hogy idén is az Iskolának ajánlod adód 1%-át! Kérünk, hogy az Iskola nevében történt változásra emlékezz, amikor kitöltöd az 1% nyilatkozatot! A részleteket megtaláljátok ismét alább:

Ahogy tudjátok Iskolánk alapítványi formában 2003-tól közhasznú fokozatú minősítéssel működik. Bevételeink fontos része a magánszemélyek személyi jövedelemadója 1 százalékának felajánlása, melyből származó összeget teljes egészében a működési költségekre fordítunk.
Ezúton köszönjük minden kedves adományozónak az előző évi felajánlást (254 347 Ft), mellyel hozzájárult a szemeszter tanfolyamainak hirdetéséhez!

Az idén is lehetőség van arra, hogy rendelkezzetek az összevont adóalap után befizetett személyi jövedelemadó 1+1%-áról. Ezt legkésőbb 2020. május 20-áig az szja-bevallástól függetlenül is megtehetitek.

Gyakorlati Filozófia Iskolája Alapítvány

Adószámunk: 18111514-1-43

Hogyan lehet az 1 százalékról rendelkezni? 

A szja 1+1 %-os felajánlásáról – függetlenül attól, hogy a 2019-as személyi jövedelemadó-bevallásod hogyan nyújtod be – a bevallással együtt vagy akár attól elkülönülten is rendelkezhetsz.

A rendelkezést benyújthatod:
Amennyiben magánszemélyként rendelkezel elektronikus tárhellyel, elektronikus úton:
Papíralapon postai úton vagy lezárt borítékban a NAV ügyfélszolgálatain személyesen, illetve meghatalmazott útján:
Abban az esetben, ha a nyilatkozatokat eseti meghatalmazott kívánja benyújtani, a meghatalmazottnak a nyilatkozathoz csatolni kell a magánszemély által adott, a nyilatkozat benyújtására jogosító meghatalmazását.Fontos, hogy a 2020. május 20-i határidő jogvesztő. Ez azt jelenti, hogy ha ezt követően rendelkezel befizetett személyi jövedelemadód 1+1%-áról, a rendelkezésed érvénytelen és késedelmét igazolási kérelemmel sem mentheted ki.

A borítókép Thiago Lazarino munkája
Aattribution: Thiago Lazarino / CC BY-SA (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0)

Oszd meg: